Åbent i dag: 9.00 - 17.00

Gratis Levering

Alle produkter

Træolie

Mere end 56 års erfaring

Når du køber maling hos Mehr.dk, får du samtidig al den vejledning, du har brug for for at få det bedste resultat ud af dit gør-det-selv-projekt.

Og kvaliteten behøver du ikke bekymre dig om. Vi bruger nemlig samme maling i vores malerfirma, som vi sælger i butikken, så du får samme produkter, som malermesteren selv benytter.

Nulstil

Finish
Overflader
Varekategorier

Filter

Du har nu set 3 af 3 produkter

Træolie

Hvad er træolie?

Træolie er et tyndt “olieprodukt”, som er udviklet til at kunne passe rigtig godt på dit udvendige træ. Træolierne bliver typisk brugt til dine terrasser, havemøbler og vinduer. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke må bruge olierne andre steder. Det som bare er med træolierne, er at de typisk har en holdbarhed på 1-2 år, og kan derfor godt være træls at bruge på gavle og udhæng, hvis man altså ikke vil male hvert år. Men vil du gerne male dine gavle eller udhæng i en transparent maling, kan du kigger på træbeskyttelserne, der iblandt er der en transparent træbeskyttelse, som har en forventet holdbarhed på 4 år. Det du bare skal vide med denne transparente træbeskyttelse er at, alt nyt træ skal grundes med grundolie før der påbegyndes med træbeskyttelsen.

Skal der grundes inden jeg bruger en træolie?

Nej- olierne suger i forvejen godt ind i træets overfalde, så dette er ikke nødvendigt. Hvorfor der grundens på nyt træ, er fordi træbeskyttelser kun suger sig på toppen af overfalden, og vil derfor være meget sart overfor Danmarks skiftende vejr, og vil på sigt begynde at skalle af.

Hvornår er overfladen klar til træolie?

Vil du give dit træværk en træolie, skal overfladerne være smuds- og snavsfri, hvilket et rengøringsmiddel, som er beregnet til udvendig rengøring været at foretrække, hvis det bare er en alm. rengøring. Men, hvis det trænger til en ordentlig rengøring, altså helt i bunden, som typisk en terrasse trænger til, kan du bruge et rengøringsmiddel, der er beregnet som terrasse rens. Er dit træ beklædt med alger, er det vigtigt du bruger et middel, som er algedræbende, ellers risikere du, at algerne kommer igen, og kan være grundet til afskalninger.

Hvordan påfører jeg nemmest og pænest træolie?

Når du skal vælge det rigtige værktøj, er det vigtig at du vælger noget som passer størrelsen på den overfalde du skal arbejde med. Vinduer og møbler vil fx en ovalpensel, ringpensel eller en sprossepensel være det smarte valg, vælg en str. som passer dig. Skal du i gang med terrassen, kan du vælge en pensel der passer breddernes bredde, der ville de forskellige facade pensler være gode. Når du skal i gang med arbejdet, er det også vigtigt at du har en fnugfriklud, den skal ikke bruges til at tørre klatter op med, den skal i stedet bruges til at tørre overskydende olie op med. Hvis du har prøvet at oliere før, har du sikker bemærket, at det for det første tager langtid om at tørre, og så ligner det, at det ikke suger ordentligt ind, og til sidst får en slags laserende effekt på overfalden, og det er slet ikke sådan en overflade olie skal give. Du skal derfor bruge den fnugfriklud, til at tørre efter, når olien ikke kan suge mere ned i overfalden, her vil du få det ønskede olielook.

Hvilket træolie produkt skal jeg vælge?

Der 3 gode træolier, som er gode på hver deres måde. Følg med og se hvilken, som kan passe til dit træprojekt.

Vandbasseret træolie, er vandafvisende og hæmmer mug- og skimmelvækst på overfladen. Den fås kun som farveløs standard.

  • synlige åretegning og struktur
  • vandafvisende overflade
  • vandig træolie

 

Oliebasseret træolie, trænger godt ned i overfladen samt minimere den fugtoptagelse. Fremhæver træets åretegning. Hæmmer mug- og skimmelvækst. Træolien fås kunne i standardfarverne, Ceder – Teak – Sort og farveløs.

  • Fremhæver træet åretegning
  • Giver træet glød
  • Minimerer fugtoptagelse

Træolie med ekstra imprægnering, er en vandbaseret special træolie. Den har ekstra vandafvisende egenskaber og indeholder UV-filter som beskytter mod solens skadelige stråler.

  • Synlig åretegning og struktur
  • Ekstra vandafvisende overflade
  • Indeholder UV-filter

OBS: Træolie med pigment, beskytter bedre mod solens stråler.

 

Er du til noget helt andet end træolier, er der kommet en træbeskyttelse, som er blevet utrolig populær. Det er en træbeskyttelse & forsegling, der kommer i væske form, som sammen giver din terrasse (eller andre træbeklædninger) et sølvgråt transparent patineret look, med synlig åretegning og struktur. Som de andre træolier, hæmmer den også mug- og skimmelvækst på overfladen. Det fede ved denne træbeskyttelse er, at den har den en holdbarhed op til 10 år.

Hvorfor vælge mehr.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os