Åbent i dag: 9.00 - 17.00

Gratis Levering

Alle produkter

Træmaling Udendørs

Gør som malermesteren

Malermesteren foretrækker nemlig kvalitet!

Og det er lige præcis, hvad du får, når du handler hos Mehr.dk. Og til superskarpe priser!

Det er da lige til at blive glad i bøtten af!

Nulstil

Mærkninger
Finish
Varekategorier

Filter

Du har nu set 15 af 17 produkter

Udendørs træmaling

Udendørs træmaling

Hvorfor bruge udendørs træmaling?

Grundingsolie bruges som det nederste lag på træværket inden den dækkende maling, som er træbeskyttelsen, lægges. Grundingsoliens primære funktion er at sikre vedhæftning mellem maling og træværk. Derudover indeholder grundingsolien fungicid, som er svampedræbende. Og så giver grundolien en ensartet sugende overflade til den efterfølgende behandling.

Grundmalingen er tiltænkt tidligere behandlet træ – det vil sige at, hvis du fx skal lave et farveskifte, kan du bruge grundmalingen, som en mellemmaling. Har du noget meget gammelt træværk, som er meget, meget tørstigt, og hvor malingen stadig sidder fast på overfalden, så kan du også bruge grundmalingen til at “fylde” og gøre overfladen mindre sugende.

Træbeskyttelsen fås i både en transparent og en heldækkende version. Den transparente viser træets struktur, hvorimod den heldækkende giver træværket farve og udvisker delvist årer og struktur.

Vinduesmalingens overflade bliver mere hårdfør end vores træbeskyttelser. Den flyder bedre sammen og giver en mere glansfyldt overflade. Vinduesmalingen kan også bruges indvendigt på vinduerne. den har egenskaben, klæbefri, som gør det nemt at åbne og lukke dine vinduer og døre, uden det klæber fast.

Oliemalingen er for ekstra beskyttelse af dit træværk med f.eks. forstærket UV-beskyttelse, så malingen står stærkere mod misfarvninger og skimmelvækst. Derudover giver det træet et mere fyldigt udseende.

Træolien giver en transparent overflade, som kan fås i diverse farver eller farveløs. Vælges den farveløse, vil træolien være at betragte som grundingsolien. Den anvendes ofte til træterrasser, havemøbler af træ, osv. Træolien anvendes oftest som slutprodukt.

Bådlakken er en hård og robust klar lak, som kan bruges til træværk på en båd.

Hvor ofte skal det udvendige træværk behandles?

Svaret vil altid være at tage et kig på dit træværk. Er det begyndt at se slidt ud, skaller det, har det mistet farve osv. Men som fingerregel kræver de mørke farver oftere en ny behandling end de lyse, da solen er lidt hårdere ved den mørke farve. Hvis træværket er sydvendt, vil det også være der, hvor solen skinner mest. Træværket bør altid efterses årligt og behandles hvert 4-5 år, hvis det er en mørk farve. Er det en lys farve vil det typisk være 6-7 år.

Vandbaserede malinger
De vandbaserede malinger skal som udgangspunkt ikke fortyndes, mens hvis den skal, så kan den fortyndes med vand. Risikoen ved at fortynde produktet med vand er, at det kan starte en forrådnelsesproces. Pensler renses blot i vand.

Oliebaserede malinger
Oliebaserede malinger fortyndes med terpentin, og penslerne renses med terpentin.

Giv altid dit træværk minimum 2 lag træbeskyttelse.

Hvorfor vælge mehr.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os