Lukket

Gratis Levering

Alle produkter

Fugemasse

Mere end 56 års erfaring

Når du køber maling hos Mehr.dk, får du samtidig al den vejledning, du har brug for for at få det bedste resultat ud af dit gør-det-selv-projekt.

Og kvaliteten behøver du ikke bekymre dig om. Vi bruger nemlig samme maling i vores malerfirma, som vi sælger i butikken, så du får samme produkter, som malermesteren selv benytter.

Nulstil

Varekategorier

Filter

Du har nu set 1 af 1 produkter

Fugemasse

Hvorfor bruge fugemasse?

En fugemasse bruges til at lukke revner, samt beskytter mod vand og er forholdsvis elastisk. Lukningen af revner gør, at der ikke samles støv her, samt at det giver en pæn afslutning. Ligeledes, hvis du ingen skyggeliste har mellem væg og loft, kan fugemassen anvendes for en pæn overgang mellem dem.

Hvilken fugemasse skal jeg vælge?

MS-Fuge er en byggefugemasse, som bruges til større revner og kan males over. Bor du i en bolig, som giver sig meget og derfor har det med at slå revner, så har du behov for en mere elastisk fugemasse, således at den ikke revner med tiden.
Vindueskit anvendes til at kitning vinduer og hvis der er mindre huller i træværket.
Linoliekit er også til kitning af vinduer typisk.
Akrylfuge er til indendørs brug og anvendes til fugning imellem loft og væg, ved fodpanel og omkring indfatninger. Velegnet til både træ, beton, murværk, puds, gipsplader, samt metal og tidligere malede underlag.
Fuge til træ  anvendes til både inden- og udendørs brug til tætning og fugning af træ. Den er derfor især velegnet til revner i træværk, på paneler og vindueskarme med mere.
Vådrumsfuge er en silikonefugemasse til eksempelvis vådrum eller køkkenborde.

Få det bedste resultat ud af dit fugearbejde

Sørg for at skære udgangshullet af fugehylstret i den samme bredde, som den revne der skal arbejdes med. Til skæring, bruges blot en hobbykniv. Når fugemassen skal trykkes ud, skal der kun akkurat den mængde til, som gør at revnen er fyldt ud. Lige efter, at fugemassen er trykket ud i revnen, skal den glittes ud med en finger eller en glittepind. Fugemassen skal derfor ikke have lov til at tørre. Samtidig med glitningen, eller lige efter, tages der en fugtig klud til at tørre kanter af omkring revnen, så fugemassen giver en pæn kant. Vi anbefaler, at man derfor højest tager 5-6 meter ad gangen, således at fugemassen ikke når at tørre inden glitningen. Sørg derfor for at have en fugtig klud med rundt, så fugemassen nemt kan tørres af. Også hvis det kommer på et uønsket objekt.

Skal du male over fugen, er det vigtigt at den først har sat sig og er tørret. Fugemassen vil typisk først være klar til at blive malet dagen efter at den er lagt.

Hvilket tilbehør anbefales?

For at få fugen ud af hylstret, skal du bruge en fugepistol. På hylstret skal du skære udgangshullet til, så det passer med bredden af revnen. Anvend blot en hobbykniv til dette.
Ligeledes til de fugemasser, som ikke kan glittes pæne med fingeren, er en glittepind nødvendig. Der er vigtigt at den glittepind som du køber, har samme brede, som den revne du vil glitte ud. Altså en 3 millimeter bred revne, kræver en 3 millimeter bred glittepind.

Hvordan fjernes fugemasse?

Hvis fugemassen er kommet på et uønsket sted, så er den nem at fjerne og det kræver blot en fugtig klud.
Er det en gammel fugemasse som skal fjernes, bruges en hobbykniv til at skære den væk og derefter skal den slibes ned men en slibemaskine. Dog vil der være et reparationsarbejde efterfølgende, da fugemassen har haft objekterne bundet sammen.

Hvorfor vælge mehr.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os