Åbent i dag: 9.00 - 17.00

Gratis Levering

Alle produkter

Sokkelmaling

Mere end 56 års erfaring

Når du køber maling hos Mehr.dk, får du samtidig al den vejledning, du har brug for for at få det bedste resultat ud af dit gør-det-selv-projekt.

Og kvaliteten behøver du ikke bekymre dig om. Vi bruger nemlig samme maling i vores malerfirma, som vi sælger i butikken, så du får samme produkter, som malermesteren selv benytter.

Nulstil

Varekategorier

Filter

Du har nu set 1 af 1 produkter

Sokkelmaling

Hvad er sokkelmaling?

Sokkelmaling er en maling, som er udviklet til at kunne passe godt på din udvendig sokkel. Den gør soklen modstandsdygtigt over for vind og vejr, så ingen fugt kan trænge ind – men på samme tid, er den også diffusionsåben, hvilket vil sige, at fugten sagtens kan trænge ud indefra. Sokkelmalingen gør ikke kun dit hus sundt, den udsmykker også din facade, så dit hus kommer til at stå knivskarpt.

Kan jeg male min sokkel med facade maling?

I teorien kan du benytte facade maling på din sokkel, hvis det er, fordi du vil bruge den maling, som du har malet resten af huset med. Men du skal bare være opmærksomt på, hvis du ønsker en sokkel med farve eller mørkefarver, så sikre dig lige, at den facademaling du vil bruge, er farvebestandig – dvs. at den kan holde på farven, så din sokkel står pæn i mange år. Ligeledes, sikre dig, art den valgte facademaling er stærk nok, til brug på sokler. Derfor vil vi helt klart anbefale en maling, som er beregnet til sokler.

Hvilken sokkelmaling skal jeg bruge?

Sokkelmaling er altid at fore trække – men det er selvfølgelig bare ikke lige altid, det er en mulighed.

Det kan fx være forbi, at den ikke laves i de ønskede farver, eller der måske er for meget eller for lidt glans i produktet – men du er heldigvis ikke på herrens mark, da der altid vil være et andet valg.

Skal du finde en facademaling, som kan anbefales til sokler, gå efter en 100% acrylbaseret facademaling, da et acrylbaseret produkt er:

  1. Diffusionsåben
  2. Hæfter hårdt på overfladen
  3. Giver en robust overflade

Maling af sokkel – Husk altid, inden du går i gang

Er din sokkel helt ny, altså aldrig behandlet før, så skal du huske at grunde med en primer. Det vil give overfladen en god mæthed, så din sokkelmaling kan hæfte ordenligt. Er din sokkel beskidt skal den have en gang rengøring til udvendigt brug, inden du grunder. Hvis din sokkel er tidligere behandlet, så skal du kun rengøre den, inden du maler. Men er der alger på din sokkel, er det vigtigt, at det er en algefjerner, du bruger og ikke alm. rengøringsmiddel, da midlet ikke går ind og dræber algerne. Bliver algerne ikke dræbt, vokser de under malingen, og kan være skyld i afskalninger

Maling af sokkel hvornår?

Det bedste tidspunkt at male en sokkel er der delte meninger om. Det, der er vigtigt at have med i overvejelserne, er:

  1. Sokkelen skal være tør, ren og klar til malerbehandling
  2. Mal aldrig, hvis der er udsigt til nattefrost. Det kan ødelægge den nye malerbehandling
  3.  Mal ikke under 5 grader, og hold øje med vejrudsigten – jo koldere og fugtigere luften er, jo længere tørretid
  4. Undgå at male i direkte sol

 

Hvorfor vælge mehr.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os