Åbent i dag: 9.00 - 17.00

Gratis Levering

Alle produkter

Hvid maling

Mere end 56 års erfaring

Når du køber maling hos Mehr.dk, får du samtidig al den vejledning, du har brug for for at få det bedste resultat ud af dit gør-det-selv-projekt.

Og kvaliteten behøver du ikke bekymre dig om. Vi bruger nemlig samme maling i vores malerfirma, som vi sælger i butikken, så du får samme produkter, som malermesteren selv benytter.

Nulstil

Finish
Overflader
Varekategorier

Filter

Du har nu set 15 af 50 produkter

Hvid maling

Du er på udkig efter en hvid maling, men du bliver forvirret over alle de valg? Og det kan jeg egentligt godt forstå, for en hvid maling er ikke bare en hvid maling. Vi har så mange produkter du kan få i hvid, både til indvendigt og udvendigt brug, og så er der lige den hage, at hvid faktisk også fås i forskellige farvenuancer. Nu sidder du nok og tænker, hell no – det magter jeg slet ikke, jeg har hverken forstand eller tid, til at vælge den rigtige maling. Men hold inde – hjælpen er på vej, så bare læn dig tilbage – vi hjælper med at finde den helt rigtige maling til dig. Men du sidder sikkert alligevel med en million spørgsmål, som kunne være

Hvilke hvide farver har i?

Som sagt er hvid ikke bare en hvid, vi har standardfarverne hvid, råhvid, Ral 9010, kalkhvid og modehvid, og her tænker du jo nok – øh ja, men jeg har hørt at Ral 9010 er en hvid. Og det er farven i teorien også, men det er bare ikke en ren hvid, den er knækket over i det gullige. Ral 9010 er tit og oftest den som bliver brugt på nye vinduer og døre i dag.

Er du nu blevet i tvivl om, hvilken hvid du så skal vælge, nu den farve du rent faktisk troede var helt hvid, ikke er hvid alligevel. No worries, vi har nemlig en helt almindelig hvid som ikke er blevet knækket på nogen måde, den betegnes som ren hvid.

Nu vi er i gang, kan vi da lige gennemgå de andre farver. Råhvid er kun knækket en lille smule fra hvid over i det gullige, du kan næsten ikke se en forskel, men det gør at dækkeevnen er lidt bedre end den hvide, samtidigt kan den også være rare at se på ift. solen. Kalkhvid er mere gullig, end Ral 9010, hvor modehvid er den ”mørkeste” hvid vi har, den er mere over i en beige farve. Vil du gerne fremhæve hvide/lyse møbler eller lister, karme eller dine døre, gør Ral 9010, kalkhvid og modehvid deres job godt.

Nu er du måske blevet klogere på de standard hvide farver vi har, men egentligt ikke på hvilket produkt du skal bruge, kan det næste million spørgsmål være

Hvilken hvid maling skal jeg vælge?

Ja ser du, her spiller dit projekt en vigtig rolle, fordi du kan jo ikke bruge træ maling på dine vægge eller facade maling til dine fodlister, så inden du vælger et produkt, så vær lige sikker på det passer til dit projekt. Du skal nok også overveje, hvilken en hvid farve du er til, for igen, så er en hvid farve ikke bare hvid. Går det op for dig, at de hvide standardfarver vi har, faktisk ikke falder i din smag, trækker du helt sikkert spørgsmålskortet frem, hvad med

Toning af hvid maling?

Kan det lade sig gøre, eller har jeg kun standardfarverne som mulighed?

Ja da, vi kan sagtens tone hvide nuancer til dig. Og her hos Mehr, er vi bare helt tosset med at hjælpe, så skulle det være tilfældet, at du bare ikke kan finde den perfekte hvide farve, jamen så kan vi hjælpe dig med at finde det perfekte. Men det er jo ikke helt perfekt, før det korrekte produkt er fundet, følg de 2 links herunder, de fører dig til hvid vægmaling og hvid loft maling.

Maling til hvide vægge   

Maling til hvide lofter    

Nu kunne jeg faktisk godt forestille mig, efter du har surfet rundt blandt de forskellige produkter, at det kriller lidt i fingrene for at stille endnu et million spørgsmål

Hvid maling glans?

Altså hvordan ved man der er glans i malingen?

Det er faktisk meget enkelt, de tal du kan se på forsiden af de forskellige malinger, indikerer glansen i produktet – dvs. ser du tallet 5, har en glans glans 5, tallet 10 – har en glans 10 osv., – jo højere glans der er i malingen jo mere robust og rengøres venlig bliver overfladen også. Har du børn eller dyr, der elsker at bruge dine vægge, så anbefaler vi gerne en glans 10. Det gør rengøringsopgaven meget lettere, og dine vægge står stadigt pæne efter aftørringen, og ikke mindst giver det en super glad rengøringskone/mand.

Det kan så godt være du står her og tænker, ja men jeg er faktisk på udkig efter en mat maling, men jeg vil rigtig gerne kunne vaske på mine vægge helt uden problemer – så dukker spørgsmålet sikker op…

Mat hvid maling?

Kan jeg ikke få en god mat hvid maling, som stadig kan rengøres?

Jow jow – selvfølgelig kan du da det, vi har faktisk et par produkter som lever op til forventningen. For at finde den type maling, skal du over i den serie som hedder ultramat galns 1. Denne type maling har en vaskbarhed som svarer til en glans 10, wauw – ikke dårligt. Ultramat glans 1, kan du bruge på både lofter og vægge, det vil faktisk sige, at de irriterede fluehilsner kan vaskes helt væk uden problemer, det er dælme da en god win win maling. Lad os sige, at du nu står i den situation, hvor du har malet direkte med denne fine Ultramat glans 1 maling, på dine gamle panellofter – råber du nærmest i frustration dit næste spørgsmål, eller nærmer din konstatering ud….

Jeg har nu malet mine trælofter, og det er ikke blevet godt!!

Hvorfor bliver hvid maling gult?

OH NO, det er en super ærgerlig situation du er havnet i, da du har brugt et produkt som ikke isolerer.  Hvis du ikke ved, hvad jeg taler om nu, tænker du jo nok – hvorfor skal jeg isolere loftet? Er det ikke isoleret i forvejen? Jo jo, men det er ikke lige den form for isolering jeg tænker. Jeg tænker på den isolering som er i en maling, den kan nemlig isolerer for knaster og andet udtræk, det som gør maling gult og grimt.

Iso maling er et færdigt produkt, som oftest kun fås i to glansgrader. Måske det ikke lige er det du have tænkt til dine trælofter, så det slet ingen problem, for du skal bare grunde hele dit loft med en primer som har iso effekten i sig. Nu kan du give den gas med en alm. loftmaling, eller hvis du vil have dine trælofter. Vil du gerne have dine trælofter til at ligne resten af dine paneler, skal du over i en emalje, som typisk fås fra glans 5 – 90.

Tag et kig på linket herunder, måske du finder det som du skal bruge.

Hvid maling til træ loft     

Jeg skal også male mine fodlister, karme og døre, forsætter jeg så bare med iso malingen? Eller skal jeg vælge et helt andet produkt?

Hvis dine fodlister, karme eller døre er ud af ubehandlet træ? Så ja, du skal grunde alt dit nye træ eller gammelt ubehandlet træ med en primer som er beregnet til træ, fx med isolerende effekt i. Her beskytter du både for udtræk, men også for at give næste behandling god vedhæftning. En slutmaling til dine fodlister, karme og døre, kan du ikke nøjes med en væg maling, den er simpelthen ikke stærk nok til denne slags overflade. Træ som bliver ”brugt” som fodlister, karme og døre, skal have en emalje, for at det kan holde til den slags slitage  – Men hallo….

Hvad er en emalje?

Emalje kan der være forskellige forklaringer på, men fællesnævneren er, at det er et robust/hårdt materiale. I dette tilfælde kaldes det acrylemalje, det er et fyldigt og meget robust produkt, som anvendes på indvendigt træ. Emaljen giver dit træ en flot og meget rengøres venlig overflade. Du vil sikker også gerne vide – kan jeg anvende emaljen til når jeg skal bruge….

Hvid maling til møbler?

Og det skal være….

Hvid maling med højglans?

Kan jeg få disse egenskaber i en emalje til møbler?

Det kan du lige bande på du kan, vi har forskellige produkter til netop møbler og alt andet indvendigt træ – du kan se produkterne i linket herunder.

Hvid maling til træ   

Årh fedest, så kan jeg male alle mine fodlister og mit gulv i samme maling, det er dælme nemt.

Arh, der må jeg lige stoppe dig engang, jeg ved godt jeg roste emaljen til skyerne mht. robusthed og rengøres venlig, men emaljen er slet ikke stærk nok til at behandle dine gulve med, det er en helt anden form for slitage gulve udsættes for. Jeg ved det godt, det ikke er nemt at finde rundt, derfor gør vi alt for ikke blot at hjælpe men også gøre dig klogere og mere sikker i dine valg, så skal du bruge

Hvid maling til trægulv?

Så skal du lige tjekke linket som kommer herunder, der er lidt forskelligt og ikke mindst kan vores gulvmalinger også bruges til andre gulvflader end træ.

Hvid gulvmaling   

Nu har vi været alle overfladerne igennem indendørs, sidder du sikkert med en følelse af, at vi helt har glemt det udvendige, fordi du skal nemlig også bruge…

Hvid maling udendørs?

Jeg elsker hvid til mit hus, og vil gerne forsætte udenfor…

Men vi har slet, slet ikke glemt den slags malerprojekter. Det er jo faktisk en vigtig del, for at dit hus holder sig sundt i mange år. Når du skal i gang udvendigt, omhandler det både din facade, udhæng/gavle, vinduer og andet træværk – Og vi leverer selvfølgelig til alle aspekter. Vi kan jo starte i den rækkefølge, som vi vil gå i gang, hvis hele huset skulle have en omgang. Vi har samlet et link med alle de gode facademalinger der er i hvid.

Facademaling hvid   

Jeg vil vædde med du har været omkring vores sokkelmaling, da det er den næste behandling i rækken. Du undre dig sikker over, hvorfor den kun findes i sort, hvor en af dine populære million spørgsmål bliver stillet…

Kan jeg bruge facademaling til min sokkel?

Det kan du, men jeg vil gerne lige fremhæve, at du vælger en facade maling, som er god og kan holde til div. smuds, skidt og fugt. tag et kig på linket herunder, der har vi samlet gode facademalinger, som kan bruges uden problemer på din sokkel.

Hvid sokkelmaling   

Nu har jeg ikke kun et hus, som har gavle, udhæng og vinduer af træ, men også et hegn som omringer hele min grund – og hold lige der, for i den sætning kan der komme ikke kun million spørgsmål, men nærmer trillion spørgsmål. Kort og godt, har vi træbeskyttelser som er fantastiske gode til forskellige opgaver, men ikke mindst har de alle en fantastisk lang levetid. Træbeskyttelserne anbefales på gavle, udhæng hegn og træfacader. det er vigtigt du sætter dig ind i, hvilken slags træbeskyttelse som passer bedst til lige netop dit træ.

Hvid træbeskyttelse   Klik her

Lige et hurtig spørgsmål, er det vand- eller oliebasseret træbeskyttelse?

Linket ovenover er kun til vandbaseret hvid træbeskyttelse, skal du bruge oliebasseret træbeskyttelse, så kommer der lige et link her.

Hvid oliebaseret træbeskyttelse 

Men hov, hvor blev vinduerne af, de bliver da ikke nævnt?

Ser du, det er faktisk fordi vi har en maling dissideret til vinduer, det er helt klart den vi anbefaler til vinduerne og ikke træbeskyttelserne. Vinduesmalingen får en hårdere overflade og er klæbefri, og du tænker nok – Jamen er det ikke meningen det skal klæbe fast på træet?

Du har fuldstændig ret, men kender du det, hvor du har malet vinduer, hvor vinduet faktisk ikke vil åbne, fordi det har klæbet sig fast? Yes, det er nemlig den form for klæbefri vinduesmalingen er.

Se de forskellige hvide farver vi har i vinduesmaling i linket.

Hvid vinduesmaling   

Wauw jeg er blevet klog på hvid maling – tænker du nok, men du føler måske alligevel du mangler det sidste, og det er da fordi du mangler svaret på det her spørgsmål..

Hvad er maling lavet af?

Selvfølgelig er det vigtigt at vide, 100 % på dine børn eller en anden kommer og spørger dig, når du står og klogere dig på hvid maling. Vil det så ikke være fedt at være på forkant? Helt klart…

En god maling består af følgende:

Bildemiddel, pigment, opløsningsmiddel, fyldstof og additiver.

Bindemidlet er den del, som nok også røber sin funktion ved navnet, binder malingen sammen. Der bruges forskellige slags bindemidler, alt efter om det er acryl- eller alkydbasseret maling, højglans- eller lav glans maling. Mængden af bindemidlet bestemmer hvor højglans, robust samt hvor rengøres venlig malingen er.

Du har sikker prøvet, eller måske hørt historier om billigkøbt maling, lad os nu bare sige hos Harald Nyborg. Hvor fx malingen smitter af eller først dækker efter 10. malerbehandling. Det er simpelthen fordi der bliver sparret på bindemidlet samt pigmenterne og skruet op for fyldstofferne.

Pigmentet titanhvidt i de lyse malinger sammen med fyldstofferne er med til at sikre malingens gode dækkeevne, men hvis man skruer ned for titanhvidt, så bliver dækkeevnen dårligere. Fx hvis der kun kommes 10% titanhvidt i malingen, skal den måske males 3-4 gange for at opnå en dækket overfalde, hvor over 20% titanhvidt halverer behandlingerne.

Opløsningsmidler i acrylmaling er vand, hvor alkydmaling kan være terpentin, sprit, cellulosefortynder eller sågar xylen. De sundhedsskadelige opløsningsmidler er heldigvis på ud af markedet, eller der faktisk allerede skruet gevaldigt ned på produktionen hos Flügger, da vi alle er blevet pålagt at passe på vores natur.

Additiverne er en kostbar del af råvarerne, det er med til at skiller malingen ud fra andre. Med de forskellige additiver opnås egenskaberne for påføring, tørretid, stribeminimering m.m.

Så konklusionen er, bindemidlet bestemmer glans, robusthed og rengøre venligheden. Malingen kan ikke undvære fyldstoffer, men erstattes pigmentet med fyldstoffer, daler kvaliteten på malingen også. Additiverne er vigtigt for at opnår en god kvalitetsmaling, som er nem at arbejde med.

Denne forklaring kan du også bruge, hvis spørgsmålet have været

Hvordan laver man hvid maling?

Hvorfor vælge mehr.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os