Åbent i dag: 9.00 - 17.00

Gratis Levering

Alle produkter

Glasvæv eller Filt

Mere end 56 års erfaring

Når du køber maling hos Mehr.dk, får du samtidig al den vejledning, du har brug for for at få det bedste resultat ud af dit gør-det-selv-projekt.

Og kvaliteten behøver du ikke bekymre dig om. Vi bruger nemlig samme maling i vores malerfirma, som vi sælger i butikken, så du får samme produkter, som malermesteren selv benytter.

Nulstil

Varekategorier

Filter

Du har nu set 8 af 8 produkter

Glasvæv eller Filt

Ja det kan være en af de helt sorte spørgsmål, når du er i gang med en istandsættelse eller måske skal vælge vægbeklædning, til dit nye hus.

Men ved du engenligt hvad forskellen er på glasvæv og filt? Måske ikke, men det kan Mehr hjælpe dig med, så du kan blive klogere på dit valg.

Glasvæv – også kendt som væv, er en vægbeklædning, hvor armeringstråde er vævet som firkanter. Hvis du nu sidder og tænker…. Armering? Firkanter?…  Hva pokker er det for noget?? Ja armeringen i glasvæv, er glasfibre tråde, som armere mod mindre revnedannelser, det vil sige, skulle der komme mindre revner i væggene, så kan glasvæven holde på revnerne, så det ikke ses igennem vægbeklædningen. Glasfibre trådene, er vævet i firkanter, som gør glasvævet meget stærkt og dekorativ.  Du har måske set det i nyrenoverede huse eller nybyggede typehuse fra   90´erne, men måske du bare slet ikke er fra den årgang, hvor glasvæv var meget populært. Glasvæv var nemlig meget populært i 90´erne og op i starten af 00´erne, og her tog filten over.

Filt – også kendt som glasfilt, og det kan være at du nu tænker – Hvad er glasfilt egentligt?

Ja ser du, det er en helt glat vægbeklædning, som også har en armerende effekt. Det som er forskellen på glasvæv og filt, er at glasfibrene ikke er vævet ind i filten, men er en stor del af selve filten. I dag er en helt glat filt væg ”the shit”, det ses i næsten alle danske moderne hjem.

En af de mange frustrationer, der kan være undervejs i et renoveringsprojekt –

Hvordan opsættes glasfil eller glasvæv

Når du skal i gang med enten opsætning af en glasfilt væg eller en glasvævsvæg, er der to forskellige måder, du kan opsætte tapetet på. Den ene måde er ikke mere rigtig end den anden. Her tales der helt klart om, hvilken opsætningsmåde, der er nemmest og bedste for dig.

Den ene måde er at støde kant mod kant. Denne metode kræver, at du har en filt eller en væv, som du kan arbejde med på væggen, det vil sige, at du kan manipulere med vægbeklædningen uden den suger sig hårdt fast på overfladen. Her vil en grundet glasfilt eller grundet glasvæv, være det bedste valg.

Føler du ikke lige, at denne metode tiltaler dig, så kan du lave et overlap og på den måde skærer filten eller væven sammen – du tænker sikkert… Overlap, var det ikke det, som man gjorde i gamle dage?

Jo, du har helt ret i, men forskellen er bare, når du skærer de to lapper sammen, så passer de perfekte sammen, når de overskydende strimler trækkes væk. Det skal dog siges, at det er super vigtigt, at du har et skabt knivblad og du skal holde kniven helt lige, når du skærer filten eller væven sammen. Brug derefter en gummispartel til at trække kanterne fra hinanden, så sikre du, at der ikke sker et lille overlap på tapetet.

Nu har du sikkert bidt mærke i, at jeg nævnte en gummispartel – og den kender du sikkert ikke.

Hvilket giver en god grundt til en gennemgang, af det vigtigste værktøj, du skal bruge, når du laver en opsætning af glasfilt eller glasvæv.

  1. En hobbykniv – gerne med ekstra knivblade, da en skarp og spids kniv, er meget vigtigt, for at du kan få fine lige snit.
  2. Gummispartlen – bruges til at skubbe luftlommer og presse filten eller væven fast på overfladen.
  3.  Hansker og en langærmet bluse – glasfibrene kan være meget irriterende for huden.

Hvis du tænker, kan jeg ikke bare bruge en alm. spartel?

Det er et no go, da det er meget nemmere, enten at skærer eller stikke huller i glasfinten eller glasvæven, hvilket kan blive synlige på overfladen efterfølgende.

Og så skal du selvfølgelig også huske klæberen…. en god rulle som både kan samle klæberen op, men også skyde det fra rullen igen. Dette sæt er jo selvfølgelig også ret vigtigt, for at opsætningen kommer til at lykkes.

Har du måske noget gammelt tapet, som du skal have af væggene, inden du sådan 100% er helt klar til en ny opsætning.

Det kan faktisk være du har glasvæv på væggene, men du ved ikke hvordan man fjerner glasvæv, på den nemmeste og bedste måde.

Det er helt enkelt…

  1. Du skal bruge din skarpe hobbykniv og ridse en masse streger på kryds og på tværs.
  2. Brug tapet opløser, blandet med vand.
  3. Hold hele tiden overfladen våd, bliver overfladen for tør, aktiveres limen igen.
  4. Brug en tapet stripper – og jo, det hedder værktøjet faktisk. Der kommer ikke lige en stripper forbi, og hjælper med nedtagningen…. Spøg til side…. Brug stripperen til at skrabe tapetet af vægoverfladen.

 

Lige inden du er helt klar på den nye opsætning, skal du lige huske at det er vigtigt, at overfladen er helt klar, og derfor skal du…

Spartel overfalden 2 gange. 1. gange med Grov sandspartel og 2. gange med Medium sandspartel. Er overfladen meget ujævn, spartel da overfladen 2. gang med Grov sandspartel.

Godt… Nu er du så langt, at du kan påbegynde din opsætning af glasfilt, eller glasvæv. Fremgangsmåden er helt ens for begge vægbeklædninger, nu skal du bare vælge den som passer til din snag.

 

OBS: Ny opstartet rulle filt eller væv, skal altid startes på ny væg, for at undgå en mulig uens sugende overfalde.

Hvorfor vælge mehr.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os