Lukket

Gratis Levering - Der kan p.t opleves længere leveringstid

Alle produkter

Panelmaling

Mere end 56 års erfaring

Når du køber maling hos Mehr.dk, får du samtidig al den vejledning, du har brug for for at få det bedste resultat ud af dit gør-det-selv-projekt.

Og kvaliteten behøver du ikke bekymre dig om. Vi bruger nemlig samme maling i vores malerfirma, som vi sælger i butikken, så du får samme produkter, som malermesteren selv benytter.

Nulstil

Finish
Overflader
Varekategorier

Filter

Du har nu set 0 af 0 produkter

Panelmaling

Hvad er panelmaling?

Panelmaling er et produkt til behandling af indvendigt træ, det vil sige, at produkterne ikke kan anvendes til udvendigt træ, da det ikke er udviklet til at kunne holde til Danmarks vind og vejr. Har du brug for et produkt, som kan holde til udendørs brug, er det en træbeskyttelse du skal bruge.

Men panelmaling er et vidt begreb, da der er mange forskellige produkter der gemmer sig under denne kategori. Panelmalinger er udviklet til at kunne beskytte dit indvendige træ, i hjemmet.

Hvorfor skal jeg vælge panelmaling?

Der er ingen regel, som siger du skal bruge panelmaling, det gode ved træ er, at det kan sagtens stå råt og være flot, som faktisk er ret så moderne, i mange hjem i dag. Har du et hjem, hvor du tænker du vil beholde den lidt rå stil, så kan du bruge en klar lak, som kan shine og beskytte dine paneler samt møbler, efter dit ønske og behov. Eller, hvis du synes dine paneler/træ er for lyst, kan du også pifte det op med en valgfri transparent farve, som ikke kun smukkeserer, men det beskytter også overfladen med skidt og smuds. Men der er stadig en meget stor efterspørgsel på hvide vægge og lofter, derfor er de rå panellofter og vægge ikke altid et hit.

Har du købt et hjem, hvor disse rå paneler er meget dominerende, så bliv ikke bange, du kan faktisk få et super godt og flot resultat med lidt panelmaling.

Hvilket panelmaling skal jeg vælge til mit projekt?

Valget af panelmaling afhænger af, hvordan du ønsker dine paneler skal se ud, du kan fx følge med, så vil jeg prøve at give dig et indblik i, hvilke produkter der er at vælge mellem og hvad de kan gøre for dine paneler.

Til dig, som ønsker andet end bare hvid, 

  • Træbejdse, kan give dine paneler, lister, vinduer møbler, en sund opfriskning af dine transparente farver, det kan fx være gylden, mahogni, sorte eller klare farver. Du kan også give dine ubehandlede træoverflader nyt liv, ved at vælge en transparent farve.
  • Trælak, kan være godt til dine ubehandlet træoverflader, såsom vægpaneler, lister, vinduer og sågar møbler, da denne lak giver en beskyttende overflade og holder dit træ pænt, uden at gulne.
  • Panellak klar er til dine panellofter eller vægge, hvor du gerne vil bibeholde den lyse naturlige træoverflade, denne Panellak gulner ikke og giver dine overfalder en smudsafvisende effekt og tåler en let rengøring.

Ønsker du dit træ skal være lyst men ikke heldækkende hvid, så her MEHR disse produkter

  • Panelhvid, er en meget tynd hvidpigmenteret maling, der med 1-2 tyndelag, giver dit træværk et flot ny hvidt udseende, hvor du stadig kan se træstrukturen igennem. Ønskes der heldækkende overfalde, kan dette også lade sig gøre ved at påføre et tykkere lag. Ved brug af Panelhvid bliver dine paneler smudsafvisende og tåler en meget let rengøring.
  • Panellak hvid giver dine panellofter og vægge et smukt lyst udseende med synlige træstruktur, og med den halvmatte overfalde modvirker den at træet gulner. Overfladen bliver smudsafvisende og tåler en let rengøring.

Når du vælger at behandle paneler med hvidpigmenteret malinger, så det vigtigt at du ikke bare går i gang, med alle de paneler, du lige kan nå med din armslængde, og arbejder dig fremad, med den fremgangsmåde. Dine paneler bliver hvidnet, men du vil få en masse ”stoppere”, da træet suger malingen hurtig til sig, det vil så også sige, at når du rykker og skal male der hvor du stoppede, så får enderne ”to” gange, netop fordi det har fået lov til at tørre lidt ind. Start derfor med 1-2 paneler ad gangen, og kør hele vejen igennem og sørg for, at du afslutter dine strøg samme vej. så får du et lækkert resultat.

Hvide heldækkende paneler.

Skal dine paneler være hvide, er der nogle forholdsregler der skal tages højde for, inden du begynder at male ubehandlet paneler, da harpiks, knaster og andet snavs kan give gennemslag, hvis din primer eller hvide malingen ikke har en isolerende effekt.

  • Isolerende grunder – er en grunder, som bruges på nyt træ eller gammelt træ, hvor der er mulighed for gennemslag. Grunderen har den isolerende effekt, som blev nævn tidligere. Når du har grundet med denne primer, så kan du faktisk benytte den hvide maling som du ønsker.
  • Isolerende maling – er perfekt til dig, som bare ønsker hvide paneler uden alt muligt teknisk, fordi denne isolerende maling både er en grunder og en færdig maling – hvilket vil sige, at den både isolerer og giver dig en færdig maling i et produkt. Selvom det lyder smart, hvilket det også er, skal du stadig beregne min. to behandlinger og tre, hvis dine paneler er mørke.
  • Emalie – er en træmaling som oftest kan fås i forskellige glanstyper og farver – emaljen kan bruges til alt træ. Emaljen er super nem at anvende, fordi den flyder godt sammen og med det rigtige værktøj, kan du få et super fint resultat. Nichen ved “lak” arbejde, er at du finder den helt rigtige mængde for dig at arbejde med. Netop fordi, hvis du bruger for lidt, får du hurtig mange penselstrøg. Bruger du for meget, er der chance for at emaljen løbere for dig. Find en mellem ting af for meget og for lidt, og arbejd en hurtig fordeling og afslut dine strøg samme vej. Arbejder du for længe med emaljen, risikere du også at få for mange penselstrøg.

 

Hvorfor vælge mehr.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os