Åbent i dag: 9.00 - 17.00

Gratis Levering

Alle produkter

Diffusionsåben maling

Mere end 56 års erfaring

Når du køber maling hos Mehr.dk, får du samtidig al den vejledning, du har brug for for at få det bedste resultat ud af dit gør-det-selv-projekt.

Og kvaliteten behøver du ikke bekymre dig om. Vi bruger nemlig samme maling i vores malerfirma, som vi sælger i butikken, så du får samme produkter, som malermesteren selv benytter.

Nulstil

Finish
Overflader
Varekategorier

Filter

Du har nu set 8 af 8 produkter

Diffusionsåben maling

Står du og skal i gang med en facade eller måske en kælder, søger du sikkert en diffusionsåben maling. Det kan vi helt sikkert hjælpe dig med, da vi har super gode produkter, som bare egner sig godt til det specifikke formål. Men det kan også være du faktisk ikke ved hvad diffusionsåben maling er, men bare har hørt det er godt når du skal i gang med enten facade- eller kælderprojekter.

Hvad er diffusionsåben maling?

En diffusionsåben maling, er en maling som kan ånde. Ja du har sikkert hørt nogle nævne, at vægge skal kunne ”trække vejret” i en kælder, og det er også helt rigtigt, det samme gælder for dine udvendige facader. Du har sikker måske oplevet, at en kælder kan være fugtig, og det er simpelthen derfor at den maling der bliver brugt i en kælder, skal kunne ånde, altså skal være diffusionsåben. Det er vigtigt at fugt fra undergrunden kan komme igennem malingslaget, ellers vil du på sigt få vandskader og plamager der buler af fugt og til sidst vil falde af væggen. Bruger du en diffusionsåben maling på vægge som har fugt problemer, er vigtigt at du ikke tror problemet er løs. Diffusionsåben maling sikre bare, at du ikke lukker fugten inde. – er der meget fugt i undergrunden, skal problemet først løses udefra, før du kan sikre en tør væg.

Maling til kælder – Hvad skal jeg bruge?

Som sagt, er det vigtigt at du vælger en maling, som er diffusionsåben, hvor fugten kan komme igennem malingslaget. Alm. vægmalinger er diffusionsåbne til en vis grad – jo laverer glansen er, jo mere åben er overfladen også. Meeen, går du lav en i glansen, bliver væggen også mere modtageligt over for skidt og snavs. Kommer der fugt gennem malingslaget, vil det være at foretrække, at overfalden kan holde til rengøring. Derfor kan en silikatmaling måske være den maling du skal kigge efter…

Silikatmaling    –     Er nemlig kendt for dens meget diffusionsåbne overfalde, og sådan en har vi da selvfølgelig også i vores sortiment. Vi har kun én slags, men den kan bruges både ude og inde, så det er en total win win maling. Silikatmalingen er ikke kun særdeles god diffusionsåben, nej – den giver dine overflader en megalækkert stofligende udseende, som er god smudsafvisende og rengøringsvenlig.

For at komme til produkterne, følg linket under.

Diffusionsåbenmaling til kælder      

 

Nu vi er ved diffusionsåbenmaling og allerede har fat i silikatmaling, så kunne det måske også være meget relevant at forsætte med….

Maling af facade

Skal du i gang med din facade, er det igen vigtigt at du har en maling, som kan ånde. Det kan godt være du nu tænker, Det sgu da ikke så godt, at fugt udefra kan trænge ind, er det?

Nej du har faktisk helt ret, når du maler en facade, er det vigtigt at murværket kan ånde, så eventuelt fugt indefra kan komme ud og ikke omvendt. Vi har nogle super gode facademalinger, som vil passe godt til netop dit malerprojekt.

Find de forskellige facademalinger vi har, ved at klikke på linket under.

Facade maling  

 

 

Murmaling – er det det samme som facade maling?

YES – murmaling er helt det samme som facademaling, så når du surfer rundt bland vores skønne facade produkter, så er du slet ikke gået galt i byen, så endelig forsæt med surfe.

Maling af pudset facade – hvordan er fremgangsmåden?

En nypudset facade, skal altid grundes inden du påbegynder en malerbehandling, har facaden allerede været behandlet og intet fejler, kan du blot slå dig løs med facademalingen.

En rigtigt god facademaling er bare ikke altid nok, klargørelsen har faktisk utrolig meget påvirkning på facademalingens holdbarhed….

Og hvad indeholder en klargørelse engenligt – jo ser du, det kan bl.a.  være, du lige skal tjekke facaden for revner, huller eller afskalninger, en rengøring eller grunding af facaden inden maling. Det er nogle vigtige kriterier, for at din facade har en bedre og længere holdbarhed.  Men hvad med

Alger på facade? – Hvordan fjerner man alger?

Har du alger på din facade, er det super vigtigt, at algerne renses helt væk, ellers gror algerne videre under malingen. Algerne gør at malingen ikke kan hæfte fast på overfalden, dette kan være en af årsagerne til, at malingen skaller af på en facade. Så på med skurer handskerne, og brug algefjerner – for at gøre det nemmere, du kan sprøjtes på med en have sprøjte.

Maling af facade hvornår?

Vi ved jo alle at frost og regn ikke er en god cocktail, for genneralt alt udvendigt arbejde, derfor er de bedste måneder for udvendig malingen fra maj – september. Vil du rigtig gerne i gang allerede i marts – april måned, fordi vejret er super nice, så skal du da ikke holde dig tilbage. Du skal bare være opmærksom på, at tørringen i vejret ikke er høj, kan du forvente at din facade vil tage længere tid om at tørre. Derfor skal du starte dit projekt op, så du er sikker på, at malingen når at tørre inden du kommer til aften/nat, hvor du stadig kan opleve nattefrost – bliver din facade udsat for nattefrost, kan du opleve at din facade krakelerer.

Er du derimod en som bare elsker solen, og gerne vil pleje din tan, og du tænker måske lige, at du kan tage 2 fluer med et smæk – ja så vil jeg anbefale du plejer din tan på solstolen, og ikke imens du maler din facade. Maler du direkte i sol, kan du være udsat for, at det tørre for hurtig og du kan få forskellige farvenuancer, so i am sorry to say, at skyggesiderne er at fortrække, når der males facader.

Sokkelmaling – hvad skal jeg bruge?

Åh ja sokkelmaling, den må vi altså ikke glemme. Sokkelmalingen giver ikke blot din facade et helt færdigt look – det gør også din sokkel sund, og som man siger, en sund sokkel, er en sexet sokkel…. Eller noget, men giver dig i hvert fald både et sundt og et lækkert look, når både sokkel og facade står knivskarpt.

Gå efter en decideret sokkelmaling, da produktet er udviklet til fugten og ekstra robust med hensyn til smuds. Kan du ikke finde en sokkelmaling, som falder i din smag, så gå efter en facade maling, som er 100 % acrylmaling – og farvebestandig.

Linket under, giver dig adgang til vores sokkelmalinger

Sokkelmaling  

Hvorfor vælge mehr.dk?

En vision om bedre maling til bedre priser

om-os